Adli Yardım Kurulu

Avukat
Yunus Emre ERDEM

ÜYE ÜYE ÜYE ÜYE
Avukat Rahmi AYDIN Avukat Tolga TANRIVERDİ Avukat Melek HAZNEDAR Stajyer Avukat Serenay TURAN

Denetim ve İzleme Kurulu
AvukatDidem ÖZHAN AvukatFatma AKKAŞ

Baro bünyesinde kurulmuş olan Genç Avukatlar Meclisi, halihazırda stajını yapmakta olan ve meslekte beş yılını doldurmamış avukatlardan oluşmakta olup asıl amacı, üyeleri nezdinde genel olarak baro levhasına kayıtlı tüm meslektaşların yaşamakta olduğu bir takım sorunlarla ilgili çözüm önerileri geliştirmek ve sunmaktır.

Kuruluşumuzdan bu yana ele aldığımız öncelikli sorun, şüphesiz örgütlenme sorunudur. Yargı erkinin kurucu unsurlarından belki de en önemlisi olan biz avukatlar arasında gerekli olan bağlılığın bulunmayışı en temel eksiklik olup, üzerinde tartıştığımız diğer problemlerin aşılması önündeki ciddi bir engeli oluşturmaktadır.

Önemli bir husus olarak, hak edilenin altındaki ücretler karşılığında sigortalı çalıştırılan emekçi avukatların çalışmakta oldukları işyerlerinde ve adli mercilerde mesleğin onuruna yakışmayacak tavır ve davranışlara muhatap olduğu gerçeğine dikkat çekmek gerekir. Meclis bünyesinde bu sorunla ilgili çalışmalar yapmak isteyen özellikle işçi avukatların, doğal üyesi oldukları bu kurulla derhal iletişime geçmeleri önemle rica olunur.

Tümüyle bizleri ilgilendiren bu sorunların çözümü noktasında el ele verip baskı unsuru oluşturmak ve gerekirse yasal düzenlemelerin bir an evvel gerçekleştirilmesi adına ilgili makamlara başvurularda bulunmak ihtiyacı apaçık ortadadır. Bu sebeple bizler, Aydın Barosu bünyesinde görev yapmakta olan bütün meslektaşlarımızın desteğini beklediğimizi belirterek “KUTSAL” addedilen savunmanın gerçekten bu sıfata uygun hale geldiği günler diliyoruz.

Aydın Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı

Av. Gülşah DURMUŞOĞLU