Adli Yardım Kurulu

Adli Yardım Kurulu Yazmanı Av. Mehmet Ali Çukur

ANTLAŞMALI KURUMLAR

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

BAROMUZLA, ADÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL  GEREĞİNCE, AYDIN BAROSU AVUKATLARI, STAJYER AVUKATLARI VE BARO ÇALIŞANLARIMIZ İLE BİRİNCİ DERECE YAKINLARI, PROTOKOL ŞARTLARI DÂHİLİNDE ÖNCELİKLİ HİZMET VE KOORDİNATÖR YARDIMI ALABİLMEKTEDİR. BU HİZMET İÇİN KULLANILAN TELEFON NUMARALARI DEĞİŞMİŞ OLUP,YENİ TELEFON NUMARALARI 444 1 256  DÂHİLİ  3035-3028 NUMARALARDAN,  İLGİLİ KOORDİNATÖRLER AYŞE ONAY VE ÖZLEM DİNÇ. SAĞLIK VE ŞİFA DİLEĞİYLE MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURULUR.

ÖZEL AYDIN MEDİNOVA HASTANESİ

AVUKATLAR, STAJYER AVUKATLAR, BARO ÇALIŞANLARI VE 1. DERECEDEKİ AKRABALARI ayakta/yataklı tüm tedavileri ve sağlık tarama hizmetlerini %20 indirimli olarak alacaklardır

--------------------------------------------------------------------------------------

MNG Kargo'dan Tüm Avukatlara İndirim

Türkiye Barolar Birliği ve MNG Kargo ile yapılan anlaşma doğrultusunda tüm Avukatlara,

• Dosya taşıma ücreti 3.-TL. (Şehir İçi-Yakın-Uzak)
  • 1kg/ds'ye kadar Kargo taşıma ücreti 3.-TL (Şehir İçi-Yakın-Uzak)
  • 2kg/ds-5kg/ds arası Kargo taşıma ücreti 5.-TL (Şehir İçi-Yakın-Uzak)
  • 5kg/ds sonrası koli %45 indirimli (bu seçenekte AA-AT-Sigorta ilave edilecektir)

Tüm fiyatlar için KDV (%18) ve Posta Hizmet Bedeli (%2,35) Hariçtir.

İndirimden yararlanmak için Avukat Kimlik kartının gösterilmesi yeterlidir

ONUR AİR VE HAVAYOLU ULAŞIMLARI İÇİN

ANKER TURİZM - 213 20 44

Baromuz ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan anlaşma uyarınca, Aydın Barosu mensupları ile birinci derece yakınları, yüksek lisans programlarına indirimli olarak katılacaklardır.

Adli yardım; avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılayamayacak durumda olanlara 1136 sayılı Avukatlık Kanununda belirtilen avukatlık hizmetinin sağlanmasıdır.
Adli yardımla temel insan haklarından olan “hak arama özgürlüğü”nden yararlanma bakımından vatandaşlar arasında eşitliğin sağlanması amaçlanmıştır. Bu sayede avukat ücreti ve yargılama giderlerini ödeyemeyecek durumdaki kişilerle ekonomik güçleri sayesinde hukuki yardımdan en iyi şekilde yararlanacak kişiler arasında oluşabilecek dengesizliğin önüne geçilmektedir.
Adli yardım sadece hukuk davalarında değil, İcra ve İflas takipleriyle ihtiyati tedbirlerde de kullanılabilir. Ceza yargılamalarındaki adli yardım için Ceza Muhakemeleri Kanununda farklı düzenlemeler bulunmaktadır.
Adli yardım istemi, hizmetin görüleceği yer adli yardım bürosuna ve temsilciliklerine yapılır. Başvurularda, adli yardım başvuru formu doldurulur. Adli yardım bürosu ve temsilcilikleri istemin haklılığı konusunda uygun bulacağı araştırmayı yapar Bu araştırmada, kamu ve özel kurum ve kuruluşları, adli yardım bürosuna ve temsilciliklerine yardımcı olmak zorundadırlar.

IP Adresiniz :54.166.188.64