AYDIN BAROSU GELENEKSEL HALISAHA FUTBOL TURNUVASI TURNUVA TALİMATNAMESİ

A – GENEL HÜKÜMLER
1- Bu yönetmelik, Aydın Barosuna bağlı Avukatlar arasındaki mesleki dayanışmanın arttırılması ve çekişmeli yapılacak olan bir sporun kazançlarından Avukatların yararlanabilmesi amacıyla düzen ve sistem içerisinde dostça, zevkli, adil ve dürüst oyun kuralları ile uygulanabilmesi için oluşturulmuştur.
2- Yönetmelik, turnuvanın genel katılım ve uygulama kurallarını içerdiği gibi, uluslararası futbolun kurallarının yorumlanması ile maçlarda uygulanacak özel hükümleri de içermektedir. Yönetmelik bu yıl yapılacak olan halı saha turnuvası öncesinde turnuva yürütme kurulu tarafından hazırlanmış ve yine turnuva yürütme kurulu tarafından uygulanacaktır.

B – TURNUVAYA KATILMA ŞARTLARI
1- Turnuvaya katılacak her takım, takımlarına dâhil ettikleri oyuncuların isimlerini 18.02.2022 tarihine kadar baro yazı işlerine ulaştıracaklardır. Bu yönergenin ilanı ile birlikte takımlar takım temsilcilerini, temsilcilerinin iletişim bilgilerini ve hangi isim ile turnuvaya katılacaklarını 18.02.2022 tarihine kadar bildireceklerdir.
2- Takımların kadroları en az 9 kişiden oluşacaktır. Turnuva boyunca diğer takımlardan veya dışarıdan oyuncu transferi yapılamayacaktır. Bildirilen kadroda, Aydın Barosu’na mensup Avukat, Stajyer Avukatlar ve Baro Personeli yer alabilecektir. Bunların haricinde 2 OYUNCU Hakim-Savcı, Adliye Personeli veya Avukat Katibi oyuncu oynatılabilecektir. Her ne sebeple olursa olsun bu sayılanlar haricinde oyuncu oynattığı tespit edilen takım turnuvadan ihraç olacaktır. Takımlar bağlı oldukları il ve ilçe sınırları dışındaki temsilciliklerden Avukat dahi olsa oyuncu bulunduramayacaktır.
3- Takım kadrosu 9 un altında olarak belirtilen takımlar ile +2 prensibi uyarınca oyuncu bildirmek isteyen takımlar turnuva başlangıç tarihine kadar önceki belirtilen listede değişiklik yapmamak kaydı ile ilave oyuncu belirtebilirler.
4- Turnuvaya katılan takımlar ve oyuncuları turnuva sürecindeki tüm eylem ve işlemlerinden şahsen sorumludurlar ve muhtemel maddi, manevi ve cismani zararlardan dolayı Aydın Barosu’nun, Sosyal Faaliyet Komisyonunun veya turnuva yürütme kurulunun hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır.

C – TURNUVA TAKVİMİ
1- Turnuva başvurucu takım sayısına göre grup maçları, yarı final ve final den oluşacak şekilde karşılaşma takvimi hazırlanacaktır.
2- Takım sayısına göre iki grup yâda eşleşme oluşturulacaktır. Oynanacak maçlar rövanşlı olmayacaktır ve tüm maçlar Aydın ilinde belirlenecek halı sahada oynanacaktır. Aynı ilçeden katılan takımlar ayrı gruplardan turnuvaya katılmak zorundadır. Turnuva takvimi baro internet sitesinde ve baro odalarında ilan edilecektir.
3- Yarı finalde Şampiyonluk maçının oynandığı gün kapanış töreni düzenlenecek ve dereceye giren takımlara ödülleri Baro Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek tarih ve saatte verilecektir.

D – TURNUVA OYUN KURALLARI:
1- Maçlar saha içinde 1 kaleci, 6 oyuncu olmak üzere 7 kişi olarak oynanacaktır. Takımlar her maçtan önce as ve yedek listesini hakeme teslim edecektir. Her takım tüm oyuncularına lisans çıkaracaktır. Lisanslar Aydın Barosu tarafından düzenlenecek olup lisans için gereken bilgiler Baro yazı işlerinden edinilebilecektir.
2- Maçlarda oyuncu değiştirme sayısına ilişkin kısıtlama bulunmadığı gibi oyundan (kırmızı kart ile ihraç hariç) değişerek çıkan oyuncunun tekrar oyuna girmesi mümkündür.
3- Maçlarda ofsayt ve taç kuralı uygulanmayacak olup, kaleciye pas yasağı kuralı uygulanacaktır.
4- İlk tur maçları ile çeyrek final maçları ve klasman maçları, 30 dakikalık 2 devre halinde; yarı final ve final maçları 35 dakikalık 2 devre halinde oynanacaktır. Devreler arası dinlenme süresi 5 dakika olacaktır. Çeyrek final maçlarında, maçı normal süresinin sonunda eşitlik bozulmadığı takdirde galibi belirlemek için doğrudan seri penaltı atışlarına geçilecektir. Yarı final ve final maçlarında ise, normal süre sonunda eşitlik olması halinde sahalar değişmeksizin 10 dakikalık tek devre halinde uzatma bölümü oynanacaktır. Bu bölümde de eşitliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışlarına geçilecektir.
5- Turnuvaya katılan tüm takımlar, futbol maç kıyafeti olan bir örnek forma, şort ve konç ile sahaya alınacaktır. Maçlarda ayakkabı olarak halı saha ayakkabısı (altı düz) giyilecektir. Krampon kullanılması kesinlikle yasaktır.
6- Maçlar Aydın bölgesi futbol hakemleri tarafından yönetilecektir.
7- Kırmızı kart görerek oyundan ihraç edilen oyuncu kırmızı kart gördüğü eylem başkaca bir disiplin cezasını gerektirmiyor ise herhangi bir karara gerek kalmaksızın bir sonraki maçta oynayamayacaktır. Üst üste oynanan iki maçta birer san kart gören oyuncu veya toplam 4 sarı kart gören oyuncu, son kartı gördüğü maçtan sonraki maçta oynayamayacaktır. İlk tur maçlarından sonra oyuncuların gördüğü san kartlar silinecektir. Arka arkaya iki maçta san kart gören oyuncunun takip eden maçta oynamayacağına dair kural final maçında uygulanmayacaktır. Oynanacak olan maçta yasaklı olan bir oyuncunun maça fiilen girip girmediğine bakılmaksızın isminin maç listesinde yer alması bu madde kuralının ihlali anlamına gelecektir.
8- Maç esnasında yedek oyuncular, yönetici veya takım antrenörleri tel örgülerle sınırları belirlenen halı sahanın içinde ve kendi takımlarına ait kalenin arkasındaki bölümde bulunacaklardır.
9- Maç hakemi maç sırasında oluşan gol, sarı kart, kırmızı kart gibi hususları takım listelerindeki oyuncuların sırt numarasına göre kaydedecek ve maç sonucunu netice kısmına yazacaktır.
10- Maç öncesinde, maç sırasında ve maç sonrasında oluşan olaylar, kırmızı kartlara ilişkin raporlar ve yine takımlar tarafından yapılacak itirazlar, hakemin raporu doğrultusunda, “Sosyal Etkinlikler komisyonu” tarafından değerlendirilecek ve sonuca bağlanacaktır. Turnuva esnasında Avukatlık mesleğine yaraşmayan ve sporculuk ile bağdaşmayan davranışlarda bulunan oyuncular komisyon kararı ile turnuvadan ihraç edilecektir. Turnuva sırasında maç içinde veya dışında hakemlere yönelik saldırı, küfür veya hakarette bulunan oyunculara ve olaylara ilişkin hakem veya gözlemci veya turnuva yürütme kurulu raporu gereği için Aydın Barosu Başkanlığına bildirilecek ve turnuva yürütme kurulu tarafından yapılacak olan değerlendirme ile olaylarda kusurlu bulunan oyuncuların sonraki turnuvalara katılmamalarına dair yaptırım uygulanabilecektir.
11- Turnuva yürütme kurulu dilerse disiplin ile ilgili değerlendirmelerin yapılabilmesi için turnuva disiplin kurulu oluşturabilir ve bu konudaki kararları disiplin kurulu yetkisine bırakabilir. Yine turnuva yürütme kurulu dilerse her maça bir gözlemci atanması ve gözlemci raporlarının alınarak kurullarda değerlendirilmesine yönelik bir “gözlemci” uygulamasına geçebilir. Fikstüre göre önceden belirlenmiş olan maç saatinden itibaren 10 dakika içinde sahaya çıkmayan takım hükmen mağlup sayılacaktır. O maç için hükmen mağlup sayılan takım, maça çıkmamasına dair komiteye haklı gerekçe (gerekçenin haklılığı komite tarafından değerlendirilecektir) ileri sürememesi halinde hükmen mağlubiyet yanında turnuvadan da ihraç edilecektir. Hükmen galibiyet skoru 3-0‘dır. Ancak hükmen galip takınım gruplardan çıkabilmek için averaj hususunda bir başka takımla çekişme yaşaması halinde, her iki takımada, sahaya çıkmayan takım karşısında aynı gol averajı sağlanır. [Örneğin A takımı B takımı ile yaptığı maçı 5-1 kazanmıştır. B takımı, C takımı ile yapacağı maça çıkmamış ve normal şartlarda C takımı bu maçı 3-0 hükmen kazanmıştır. C takımı, grup maçları sonunda A takımı ile averaj çekişmesine girerse, bu halde C takımı da, B takımı karşısında 5-1 hükmen galip sayılacaktır.]
12- Turnuva maçlarının oynanması anında veya saha sınırlan içinde sayılan yerlerde oluşan her türlü sakatlıkta Aydın Barosunun herhangi bir sorumluluğu yoktur. Turnuvaya katılan takımların temsilcileri ve oyuncuları, her türlü sağlık tedbirlerini almak ve sağlık sigortası yapmakla yükümlüdür. Turnuvaya katılan tüm takımlar ve oyuncuları ilgili katılım ile birlikte işbu yönetmeliği kabul etmiş sayılacaklardır.

Baroya ve Maç öncesi verilecek liste

TAKIM ADI : ÖRNEK SPOR FUTBOL TAKIMI
TAKIM KAPTANI : ÖRNEK TAKIM KAPTANI
CEP TELEFONU : 0-555-1234567
TAKIM OYUNCULARI
ADI SOYADI CEP TELEFONU
1. OYUNCU :
2. OYUNCU :
3. OYUNCU :
4. OYUNCU :
5. OYUNCU :
6. OYUNCU :
7. OYUNCU :
1. YEDEK OYUNCU
2. YEDEK OYUNCU
3. YEDEK OYUNCU.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*