AVUKATLAR İÇİN HUSUSİ DAMGALI PASAPORT (YEŞİL PASAPORT) BAŞVURULARI HAKKINDA

Avukatlar için Hususi Damgalı Pasaport (Yeşil Pasaport) talep formu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sitesinde yayınlanmıştır.

15 yıl* ve üzeri kıdeme sahip meslektaşlarımız, Barolarına onaylatacakları talep formları ve talep edilen diğer belgelerle birlikte İl Nüfus ve Vatandaşlık işleri Müdürlüğü’ne başvurularını yapabileceklerdir.

Yönetmeliğin 4/2. maddesine göre Baroya yapılan başvuruları onaylayacak Baro Başkanlık Divanındaki kişilere ait imza sirküleri ve mühür örnekleri İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine Baro tarafından bildirilecektir. Baronuz tarafından bu bildirim gerçekleştirildikten sonra başvurunuzu yapabilirsiniz.

Talep formuna baro başkanlığımızdan temin edebilirsiniz.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

*15 Yıl Kıdem sürenizin hesabı Yemin tarihiniz ile başlamaktadır. Baro Levhasından kaydınızın silindiği süreler, Meslekten yasaklı olduğunuz süreler kıdem sürenizden düşmektedir. Resmi Kurum ve Kamu Kuruluşlarında geçirdiğiniz sürelerden dolayı Avukatlık kıdem sürenizin yetmediği durumlar için gerekli bilgileri ve istenen evrakları İL NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDEN öğrenebilirsiniz.

Yapılması gerekenler

Baro Başkanlığımızdan teslim alınan belgeniz Başkanlığımızca imzalanmasından sonra 60 gün geçerlidir.

1. Yeşil Pasaport Talep Formu Baro Başkanlığımızdan temin edilerek hak sahibinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu (Eş ve Çocuklar (Ebeveynler ve bakıma muhtaç aile üyeleri için lütfen NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN bilgi alınız) için) TC KİMLİK NUMARALARI bildirilerek alınacak form imzalandıktan sonra tarafınıza iletilecektir.
  2. https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.jsp?token=d1078f5e3dc646b78d5d4e5842f21e97feb48d366bc7617458b6679dec12675154a01fccc42292bb04d926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7 internet vergi dairesi web sayfasından (HARÇ VE DEĞERLİ KAĞIT BEDELİ ÖDEME) adresinden PASAPORT DEĞERLİ KAĞIT BEDELİ ÖDEME seçeneğinden Yeşil Pasaport talep edilen her bir kişi için 2022 yılı değeri olan 225 TL kişi adı ile internet alışverişine açık *KREDİ KARTI* ile ödemeler ayrı ayrı yapılmalıdır.
  3. https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri *İL MÜDÜRLÜKLERİNDEN* belgenizi barodan teslim aldıktan sonra randevunuzu alabilirsiniz. Randevu anında YEŞİL PASAPOT talep edilen tüm kişiler İL NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’nde hazır olarak bulunmaları gerekmektedir. Tüm talep edilen kişilerin (Bebekler dahil) hepsinin BiometrikVesikalık Fotoğrafı bulunmalıdır.